Stanley Tucci photo credit by Gerhard Kassner
PHOTO BY
Gerhard Kassner

Promocija knjige nagrađivanog glumca i velikog gurmana Stanleya Tuccija na Weekend Food Festivalu

Stanley Tucci (1960.) američki je glumac, pisac, filmski producent i filmski redatelj. Svjetsku je slavu stekao ulogom u filmu Vrag nosi Pradu, a glumio je i u filmskim hitovima poput Julie i Julia, Igre gladi, Terminal, Dogodilo se na Manhattanu, Put uništenja i mnogim drugima. Za ulogu u filmu Ljupke kosti nominiran je 2010. za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg sporednog glumca, a njegov briljantni kulinarski show „Searching for Italy“, koji se prikazivao na CNN-u, osvojio je dvije nagrade Emmy te nagradu Producers Guild of America za najbolji televizijski nefikcionalni program. Osim toga, autor je i popularnih kuharica „The Tucci Cookbook“ i „The Tucci Table: Cooking With Family and Friends.“

Prije nego što je ulogama u filmovima Vrag nosi Pradu i Igre gladi postao svjetski poznato ime, Stanley Tucci odrastao je u talijansko-američkoj obitelji koja se baš svaku večer okupljala oko kuhinjskog stola. „Okus“ je intiman pogled na spone između hrane i života, ispunjen anegdotama o odrastanju u Westchesteru i New Yorku, o pripremama i snimanjima foodie filmova Velika noć i Julie i Julia, o zaljubljivanju tijekom večere kao i o zajedništvu sa suprugom u smišljanju zabavnih jela za njihovu djecu. Promocija knjige održat će se drugog dana Festivala, u subotu 15. travnja u Speakeasy baru s početkom u 18:30.

Stanley Tucci “Okus”

„Ovu ću knjigu imati u svojoj kuhinji, kraj svog kreveta i u svom koferu kad god putujem u Italiju. Kupit ću barem tri primjerka za sebe i svoje prijatelje, a to i vama preporučam.“, izjavila je Ruth Rogers, glavna kuharica i vlasnica londonskog restorana s Michelinovom zvjezdicom The River Cafe.

Weekend Food Festival s razlogom Hrvatsku smješta u središte svjetske gastronomske scene, stoga vam preporučamo da svoje ulaznice nabavite već danas, budući da do Festivala brojimo još samo 10 dana!