istaknuta-110
PHOTO BY
Emica Elveđi/Pixsell

Otkrili smo novi miks – hrvatski gin i hrvatska cigara

Davidoff Exclusive Croatia 20/20 cigara ekskluzivno je predstavljena na prvom Weekend Food Festivalu u Rovinju.

Na masterclassu pod nazivom “Hrvatska miksologija – hrvatska cigara i hrvatski gin”, Filip Pleteš, direktor prodaje Old Pilots gina i Alen Kosanović, direktor Camelot – Havana Cigar Shopa približili su polaznicima povijest i zanimljivosti o cigarama, njihovoj proizvodnji i konzumaciji.

Alen Kosanović i Filip Pleteš, FOTO Emica Elveđi/Pixsell

”Ono što je bitno kod proizvodnje cigara je sama sorta duhana. Razlikujemo dvije bitne vrste. Jedna je u direktnom doticaju sa suncem, dok je druga u sjeni. Ova na suncu ima izraženiju aromu zbog načina na koji se spojevi oslobađaju”, pojasnio je Filip Pleteš.

Polaznicima je pri kraju serviran i najbolji, Old Pilots gin. Ovaj miks služi za balansiranje intenziteta posebno blendane Toro cigare. Pleteš je pojasnio zašto baš ovaj miks te koje su to kvalitete i prednosti njihovog gina, dajući kratak uvid u povijest i razvoj gina kojeg danas poznajemo.

Filip Pleteš i Old Pilots gin, FOTO Emica Elveđi/Pixsell

”Najzanimljivija činjenica u vezi ove cigare je to što je napravljeno samo 500 kutija i to isključivo za hrvatsko tržište. Svaka je kutija numerirana i predstavlja svojevrsni kolekcionarski proizvod. Svaka cigara pažljivo je proizvedena uz najviše standarde kvalitete – čine ju Nicaraguan Condega Visus tobacco, Dominican San Vicente Mejorado Visus tobacco i Pilot Ligero tobacco. Karakteriziraju ih drvene note s aromom pržene kave, papara i specijalnim kremastim aftertasteom orašastih plodova”, izdvojio je Kosanović.

Uživanje u cigari na masterclassu, FOTO Emica Elveđi/Pixsell

Cilj je stranim gostima približiti ovu posebnu hrvatsku cigaru unikatnog okusa i kvalitete. Davidoff je već 20 godina prisutan na hrvatskom tržištu, a posebno na gastro sceni najboljih hrvatskih restorana i hotela.