Franco Pepe (1)

Na Svjetski dan hrane najavljeno treće izdanje najvažnijeg gastro festivala u regiji

Weekend Food Festival u Rovinju od 19. do 21. travnja 2024.

Nakon uspješna prva dva izdanja, Weekend Food Festival će ponovno na tri dana, od 19. do 21. travnja postaviti Rovinj i Hrvatsku u središte svjetske gastronomske scene i okupiti sve one kojima je hrana sastavni dio posla, od najboljih svjetskih chefova do stručnjaka iz područja gastronomije, prehrambene industrije i ugostiteljstva, ali i sve zaljubljenike u dobru hranu koji sa strašću istražuju svijet gastronomije. Festival je postao sinonim za učenje, uživanje i povezivanje, pružajući priliku svim posjetiteljima da urone u bogatstvo i raznolikost gastronomske scene.

Massimo Bottura, Franco Pepe, Rasmus Munk, Dabiz Muñoz, Ricard Camarena, Eduard Xaturch, Ana Roš, Deni Srdoč, David Skoko samo su neka od imena koja su svojim nastupima punili dvorane stare Tvornice duhana u Rovinju, a za sljedeću godinu organizatori najavljuju još više programa, showcooking gostujućih chefova svjetske i domaće scene, masterclassove te raznoliku ponudu hrane uz zabavu koja je neizostavni dio ovog festivala.

“Najveći uspjeh je što smo se kroz zadnje dvije godine uspjeli pozicionirati kao jedan od najvažnijih gastronomskih festivala u regiji i tako stati uz bok najvećih europskih festivala ako se uzme u obzir lista chefova i stručnjaka koji su gostovali. Ove godine osim domaćih i svjetskih chefova poseban fokus festivala bit će na okupljanju profesionalaca i stručnjaka iz industrije hrane i pića.”, rekao je Boris Kovaček, direktor festivala i naglasio da se i ove godine očekuje i veliki broj zaljubljenika u gastronomiju, food blogera i foodija.

Tijekom tri dana najukusnijeg festivala u travnju posjetitelji će uživati u predavanjima i panel diskusijama, predstavljanju domaćih i stranih izlagača, nastupima stručnjaka barske scene, show cookingu, a kroz brojne masterclassove i sudjelovati u kušanju maslinovih ulja, vina, kave kao i u ostalim radionicama. Večeri će kao i do sad biti rezervirane za najbolji spoj glazbe, pića i hrane!

“Weekend Food Festival od velike je važnosti za gastro scenu jer omogućuje protok ideja, razmjenu iskustva i networking među profesionalcima gastro industrije. Naravno, reći da je festival isključivo posvećen profesionalcima bila bi greška jer Weekend Food Festival je centralni događaj svih gastro entuzijasta i ljudi željnih znanja, informacija i naravno – zabave. Hrvatska kao zemlja čiji BDP značajno ovisi o turizmu, treba ovakav tip festivala jer pomaže u podizanju kvalitativne ljestvice, potiče izvrsnost i bavi se rješavanjem tekuće problematike gastro industrije. Festival je odlična platforma za dijalog svih strana uključenih u kreiranje turističke ponude.”, rekao je Mate Janković, poznati hrvatski chef i jedan od redovitih sudionika Weekend Food Festivala.

Prva dva izdanja Weekend Food Festivala smjestili su Hrvatsku i Rovinj na mapu najutjecajnijih europskih gastro događanja, okupivši na jednom mjestu više od 2500 posjetitelja. Upravo zato, Weekend Food Festival mjesto je okupljanja, druženja, stvaranja konekcija i umrežavanja, u opuštenoj atmosferi, uz odličnu hranu, pića i još bolju zabavu. Ove godine očekuje se još veći broj posjetitelja, a ulaznice su već u prodaji na www.weeekendfoodfestival.com i to po posebnoj early bird cijeni!

Sve novosti možete pratiti na službenim FB i IG kanalima, kao i na www.weekendfoodfestival.com .