D4S_5325

Što se to kuha na beogradskoj gastro sceni?

Jedinstveno gastronomsko događanje u Rovinju ponovno donosi zanimljiv i edukativan program, najavljuje dolazak istaknutih imena gastro scene iz regije i svijeta, bogat ugostiteljski program i garantira odličnu zabavu.

Rovinjska stara Tvornica duhana će tako treću godinu zaredom biti platforma za raspravu o aktualnim temama i izazovima koji oblikuju gastronomsku scenu, ali i mjesto okupljanja stručnjaka i entuzijasta gastronomije.


Među njima se posebno ističe tema otkrivanja tajne uspjeha beogradske gastronomske scene o kojoj će govoriti Goran Kovačević, COO Atoll Hotel Management, Dimitrije Acevski, izvršni kuhar u grupaciji Karisma Hotels & Resorts, Aleksandar Vasiljević, generalni manager Hilton Hotel, Saša Pejić, CEO BQ Restaurant Group i Robert Čoban, predsjednik Color Press Grupe.


Kako tvoja rakija može postati svjetski brend? pitanje je na koje će u Rovinju odgovoriti Dejan „Rakija“ Veljović iz destilerije Rakija iz Rakije, kojem je upravo to pošlo za rukom, dok će Filip Ćirić, chef i suvlasnik Home, omiljene beogradske adrese za provjereno dobru kuhinju, ali i sudac u MasterChef Srbija govoriti o onome što se događa iza pozornice popularnih gastronomskih TV emisija. Pravu istinu o mesnoj industiji razotkrit će Branko Mijolović, vlasnik popularne Mesare Morava čija je obiteljska priča započela prije 40 godina tijekom kojih su stvorili pravi beogradski brend.


Iz Srbije u Rovinj stiže i Nevena Veselinović, nutricionistica i osnivačica jedinstvenog Veganluk održivog koncepta života i ishrane i pionir u popularizaciji biljne prehrane. Dodatnu zanimljivost o ovoj stručnjakinji za vegansku prehranu otkriva citat na njenoj web stranici: „Recite riječ Veganluk, ako se nađete u situaciji, u polufinalu teniskog turnira u Wimbledonu, i vidjet ćete koliko će se ljudi okrenuti prema tebi i nasmijati se…“ . Zašto? Otkrijte u Rovinju. Ovogodišnji program Weekend Food Festivala donosi i showcooking programe i masterclassove koji će ponovno oduševiti sve posjetitelje i sudionike, a poseban naglasak bit će i na Weekend Food Marketu, mjestu na kojem će se okupiti brojni ugostitelji koji će

posjetiteljima osigurati jedinstvenu ponudu i promociju lokalnih specijaliteta i autohtonih jela. Kako bi svi mogli uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, Weekend Food Market bit će otvoren za sve posjetitelje, dok će oni koji žele slušati predavanja i sudjelovati na panelima i