maistra_knjiga_opt

Promocija knjige „Okusi Istre“ na Weekend Food Festivalu

Istra oduvijek oduševljava bogatstvom okusa i aromama koje čine srž njezine kulinarske baštine te očarava, ne samo svojim pejzažima, već i svojom kuhinjom - mješavinom mediteranskih, srednjoeuropskih i balkanskih utjecaja. Priču o okusima Istre na jednom mjestu sada donosi i knjiga „Okusi Istre“ u izdanju Maistre - partnera Weekend Food Festivala, koja slavi autentične okuse Istre i njene specijalitet.

„S obzirom na našu strast prema hrani i lokalnoj kuhinji, želja nam je bila prenijeti to iskustvo našim gostima i putem coffee table booka Okusi Istre / Flavours of Istria, koji spaja prekrasne fotografije Istre s pričom o lokalnim namirnicama iz četiri regije Istre – plave, crvene, bijele i sive, te recepte odabranih jela restorana Cap Aureo koje potpisuje Jeffrey J. Vella, a čija kuhinja naglašava lokalna i sezonalna bogatstva Istre. Vjerujemo da će knjiga biti zanimljivo štivo svim zaljubljenicima u hranu, lokalno i autohtono i u Istru – kako gostima tako i posjetiteljima. Dodatno smo kreirali i mali memento na knjigu i doživljaj Cap Aureo restorana koji će se dijeliti svih gostima restorana, a ekskluzivnu kopiju knjige moguće je nabaviti u Grand Park Hotelu ili u Park Concept Store na šetnici podno hotela. Džepna verzija bit će uskoro dostupna i putem Amazona“, najavili su iz Maistre uoči promocije knjige na Weekend Food Festivalu koja će se održati u petak, 19. travnja, u 12:15 sati u Masterclass dvorani i svakako neće proći bez Jeffreyja Velle, korporativnog kulinarskog direktora Maistre i chefa restorana Cap Aureo.

Kulinarski direktor Maistre i chef restorana Cap Aureo na promociji knjige govorit će o važnosti lokalne kuhinje, ali će i otkriti tajne i inspiraciju koji stoje iza modernih interpretacija tradicionalnih istarskih jela, koja su zabilježena unutar ovog izdanja. Istarski specijaliteti koji se nalaze u knjizi „Okusi Istre“ samo su dio kreativnog stvaralaštva Jeffreyja Velle koji nikada nije krio koliko ga Istra inspirira u kuhinji, a njegovi recepti sami po sebi su poziv za dolazak u Rovinj. O knjizi će govoriti i autor Hrvoje Petrić, Tedi Chiavalon, suvlasnik uljare Chiavalon te fotograf Mario Kučera.

„Gourmet ponuda Maistra Collection brenda u posljednjih nekoliko godina postala je vrlo poticajan motiv za dolazak u destinaciju Rovinj posebice u periodu pred i post sezone. Iskustvo lokalnog i autohtonog okusa predstavlja važan element naše usluge, a mi ga neprestano nadograđujemo već godinama kroz naše renomirane restorane poput Agli Amici, Tekka by Lone, Adriatic Brasserie i Cap Aureo, koji su zbog svoje kvalitete i posebnosti prepoznati i priznati od strane Michelina i Falstaffa, ali i domaćih medija. Svakom gostu pružaju jedinstveno iskustvo, priču i dimenziju Istre i Rovinja kroz korištenje lokalnih i sezonskih namirnica, ponudu vina te ambijentu restorana kojem značajno pridonosi i sama lokacija restorana“, dodali su iz Maistre.

Kroz ovu promociju knjige, Weekend Food Festival ne samo da slavi gastronomsku baštinu Istre, već i potiče svijest o važnosti lokalne kuhinje te njezinom utjecaju na kulturnu i gastronomsku scenu.

Vidimo se u Rovinju!