14.04.2023., Rovinj, Hrvatska - 14.04.2023., Rovinj, Hrvatska - Predavanje Eduarda Salvadora “Shifting the future of the hospitality and foodservice” na Weekend Food Festivalu u Rovinju.
PHOTO BY
Matija Habljak/Pixsell - Eduard Salvador

Promjena budućnosti ugostiteljstva i usluživanja hrane: S čime nam Perfect Professional program može pomoći?

Eduard Salvador, FOTO: Matija Habljak/Pixsell

Globalizacija, geopolitička nestabilnost, poteškoće u proizvodnim i distributivnim lancima samo su neki od faktora koji utječu na prehrambenu industriju. Nema sumnje da se promjena u budućnosti ugostiteljstva i prehrambene industrije već događa.

Tetiana Slipchenko, FOTO: Matija Habljak/Pixsell

O tektonskim promjenama u ovim sveobuhvatnim industrijama govorio je chef Eduardo Salvador. Ovaj etablirani chef posljednjih 30 godina kuhao je u privatnom sektoru, od šeika do oligarha, a svoje iskustvo pekao je pod mentorstvom nekih od najrenomiranijih i najnagrađivanijih kuhara globalne kulinarske scene. Eduardo Salvador predstavio je Perfect professional program Perutnine Ptuj, inovativan pristup distribuciji i pripremi hrane koja korisnicima nastoji pružiti kvalitetnu i ukusnu sirovinu, ali i gotova jela u pristupačnom formatu. Paleta proizvoda uključuje juhe, umake, temeljce, mesna jela, povrće pa čak i sous-vide piletinu, a ovakav pristup pojednostavljuje proces, ali i održava razine kvalitete postojanom, nevezano uz vještine i znanja osobe koja ih priprema. Projekt donosi i Ready to eat proizvode u ambalaži sa smanjenim udjelom plastike, a koncept je primjenjiv u restoranskoj i hotelskoj industriji.

Tetiana Slipchenko, FOTO: Matija Habljak/Pixsell

Jedna od niti vodilja projekta je i maksimizacija efikasnosti, koja će hotelima i ugostiteljskim objektima koji implementiraju koncept omogućiti da smanje troškove, ali zadrže ili podignu kvalitetu svojeg proizvodnog procesa. Nema sumnje da za postizanje održivijih i efikasnijih metoda u prehrambenoj i ugostiteljskoj industriji tehnologija može biti od velike pomoći, a upravo ovakvi inovativni koncepti korak su bliže postizanju održivosti u brojnim segmentima ovih sveobuhvatnih industrija.

FOTO: Matija Habljak/Pixsell