15.04.2023., Rovinj, Hrvatska - Panel “FOODTECH: Food-startup iskustvo u Hrvatskoj” na Weekend Food Festivalu u Rovinju.
PHOTO BY
Pixsell/Matija Habljak

Otvorene prijave FoodTech Startup Competition natjecanja za nove nade prehrambene i ugostiteljske startup scene

U sklopu prošlogodišnjeg Weekend Food Festivala, po prvi put je predstavljeno FoodTech StartUp Competition natjecanje za startupove. Natjecanje je koncipirano s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške brojnim novim nadama prehrambene i ugostiteljske industrije. Na tragu održive budućnosti te pronalaska dugoročnih rješenja i odgovora u ovoj sve zahtjevnijoj branši, Maistra Hospitality Group, Infobip i Pepermint pokrenuli su FoodTech Startup Competition kako bi okupili startupove koji svojim radom daju doprinos u rješavanju izazova suvremene prehrambene i ugostiteljske scene.

Nevena Rendeli Vejzović, FOTO: Pixsell/Matija Habljak

Maistra Hospitality Group, Infobip i Pepermint i dalje nastavljaju podržavati startupove iz prehrambene i ugostiteljske industrije, a od ove godine su proširili i na retail sektor gdje se timu pridružio i Kaufland kao partner. Na panelu FOODTECH: Food-startup iskustvo u Hrvatskoj svoj startup put predstavio je prošlogodišnji pobjednik FoodTech Startup Competitiona, Tino Prosenik, CEO Grunteka te Tina Lupieri, direktorica ljudskih resursa u Maistra Hospitality Group.

Tino Prosenik, FOTO: Pixsell/Matija Habljak
Tina Lupieri, FOTO: Pixsell/Matija Habljak

“Ovo je natjecanje o kojem bi svaki startup trebao razmišljati, imati ovako velike kompanije iza sebe koie vam mogu pružiti znanja i tehnologije za koje kao mali startup na početku svog rada ni ne razmišljate da ih trebate uistinu je veliki vjetar u leđa. Količina znanja koju su nama pružili prošlogodišnji pokretači koji su nas mentorirali, Maistra Hospitality Group, Infobip i Pepermint nama su bili odlična podrška, koja nam je omogućila da neke poslovne procese učinimo učinkovitijim, i da jednostavnije prebrodimo slabosti koje smo imali”, rekao je Tino Prosenik iz Grunteka, osvrćući se na prošlogodinju pobjedu.

“Očekujemo da će nas tehnologija spasiti od tehnologija koje smo kreirali, zato smo se odlučili da kroz perspektivu velike kompanije damo mogućnosti kompanijama koje nude rješenja da unaprijede svoj rad.” rekla je Tina Lupieri, koja je predstavila i svih sedam kategorija natejcanja, Agriculture Tech, Food Science, Food Product and Health Coaching, Food & Hospitality Services, Food Supply Chain & Retail, Food Delivery, i Food Waste. Ujedno, istaknula je kako se u Maistri oslanjaju na tehnologiju startupova koji promišljaju teme poput otpada i dostave hrane, kako bi minimizirali nepotrebno bacanje viškova hrane.

Za kraj, svi startupovi mogu se prijaviti na natjecanje od 17.4. do 31.7., a prijave se vrše na web stranici FoodTech Startup Competitiona. Pobjednik će biti predstavljen na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu.