Tim

Glavni organizatori

Boris Kovaček i Tomo Ricov glavni su organizatori i idejni začetnici Weekend Media Festivala što je najpoznatija medijska konferencija u regiji. Prepoznavši kako na tržištu nedostaje događanje koje će objediniti vrhunske govornike iz svijeta gastronomije odlučili su pokrenuti Weekend Food Festival kojeg se može smatrati mlađim festivalskim bratom velikog WMF-a. Radi se o platformi koja istovremeno educira, inspirira te umrežava ugostitelje, proizvođače te brojne gurmane iz zemlje i svijeta.

tomo_ricov_opt
Boris_Kovacek
Hrvoje_Petrić

Direktor programa

Eminentni gastronomski novinar ali i konzultant brojnih restorana – Hrvoje Petrić, direktor je programa Weekend Food Festivala. Pisao je za sve utjecajne nacionalne medije od Ića i pića, preko Dobre hrane i Jutarnjeg lista do Story Gourmeta te Gloria Glama i magazina Yachts. Hrvoje je aktivan sudionik svih najvažnijh svjetskih festivala gastronomije, a pisao je i za tiskovine i portale od Italije do Kine.

Coffee Weekend

Matija Hrkać i Matija Belković Powlison tvorci su brenda Cogito Coffee, a u suradnji s njima odlučili smo stvoriti Coffee Weekend – Festival posvećen kavi. Aktivni su sudionici u razvoju lokalne i regionalne scene kave, brinu se o kvaliteti svakog zrna kave i svake poslužene šalice. Kavu daju s pažnjom, naglašavajući njezinu sezonalnost i podrijetlo.
Matija_Hrkac
Matija_Belkovic_Powlison
marin_nekic

Marin Nekić

Jedan od naših stručnih suradnika je najbolji hrvatski barmen te ekspert u području miksologije s više od 20 godina iskustva. Marin je jedan od pionira hrvatske koktel scene, a zajedno s Sašom Lovrenščakom vodi i Barology Cocktail studio gdje obrazuje nove generacije miksologa.

Mate Janković

U našem stručnom timu je i jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova – Mate Janković. Široj javnosti poznat je kao član žirija poznatih kulinarskih showova kao što su „Masterchef”, „Tri, dva, jedan – Kuhaj!” te „Kuhan i pečen”. Osim toga, Mate je urednik sjajne kuharice Croatia – The Cookbook koja je prikaz autohtone hrvatske gastronomije.
PHO_9268 manje 2

PRIMAJTE OBAVIJESTI S WEEKEND FOOD FESTIVALA

PRIJAVITE SE NA NAŠU MAILING LISTU I BUDITE U TOKU SA SVIM NOVOSTIMA I AKCIJAMA KOJE SMO PRIPREMILI ZA VAS

Jedinstveni događaj koji na jednom mjestu okuplja najbolje svjetske i domaće stručnjake iz svijeta gastronomije, ugostiteljstva, miksologije te svijeta vina ulja i kave.