KADA?
07.05.2022.
21:00

Funky disco party by Songkillers

Songkillers je bend koji nije potrebno posebno predstavljati. U skoro 30 godina postojanja snimili su pet studijskih albuma, dvije kompilacije i nekoliko EP-a. Fascinantan je bio njihov live nastup s Dinom Dvornikom u Münchenu, ovjekovječen 1995. na nosaču zvuka kojega mnogi smatraju jednim od najboljih domaćih ‘live’ albuma u svih vremena.

 

Po mnogima naš najveći funk bend, Songkillers, spremni su za koncertne nastupe u nadolazećoj sezoni! Osim singlova novijeg datuma “Nisi tu” i „Teži slučaj“, odsvirat će najveće hitove u svojoj skoro 30 godina dugoj karijeri.

 

Spiritus movens Songkillersa Željko Banić Bane glazbenu je karijeru započeo početkom 80-ih u grupama „Podroom Blues Band“ i „Zvijezde“, a početkom idućeg desetljeća okuplja se prva postava Songkillersa. Uskoro je započela višegodišnja suradnja s njihovim prijateljem Dinom Dvornikom kojem su postali prateći bend. Godine 1997. izdaju prvi samostalni album „Fleka“ koji istovremeno plijeni pažnju publike i kritike. Možda njihov najveći hit „Ni’ko kao ti“ te iste godine pokorio je sve top ljestvice u zemlji i šire. „Malo toga ostaje“, „Medena“, „Mislima“, „Ne znam gdje sam“, „Nema vremena“,  „Molim sate“, „Južni zavičaj“, „Ljetna kiša“, „Sreća“, „Nikad više“, „Tako volim što te znam“, „Uspomene“, “Za nas dvoje”, „Dio mene“ samo su neki od hitova ‘ubijača pjesama’, nadimka koji su dobili zbog živopisnih improvizacija tijekom svojih nastupa. Na repertoaru banda su i neke od pjesama koje je Bane napisao i snimio za Dina Dvornika poput “Nadahnuća”, “Slona” i drugih. Posljednjih nekoliko godina rad benda, obilježila je vrlo uspješna suradnja s sjajnim vokalistom Nikolom Marjanovićem.

Sve u svemu, puno je razloga zašto ne bi nikako valjalo propustiti bilo koji ‘live’ koncert Songkillersa!