KADA?
06.05.2022.
21:00

DJ FELVER

Nadaleko cijenjen zbog svog glazbenog znalaštva i neizrecive senzibilnosti gospodina, Felver je definirao zagrebačku klupsku i house scenu kao nijedan drugi DJ. Provevši na sceni više od 25 godina, klupskoj i festivalskoj publici diljem svijeta, na radiju, hrvatskoj obali i nekim od najdojmljivijih kulturnih lokacija u Zagrebu i Beogradu donosio je najbolje suvremene i evergreen zvukove. I sve to ne samo kao DJ, nego i kao domaćin, organizator evenata i vizionar.

 

Stereotip je njegov najnoviji projekt, u kojem je Felver kustos i domaćin niza događanja sa svojim proslavljenim dugogodišnjim prijateljem RA br. 1 DJ Dixonom. Sterotiop se zakazuje za nedjeljo poslijedpodne, stvarajući kod publike sve veća i veća očekivanja u svakom pogledu. Osim što Felver i Dixon za nastupe probiru glazbene protagoniste s lokalne i međunarodne scene, događanja su pomno praćena svjetlosnim i umjetničkim izričajem na najatraktivnijim lokacijama u regiji, a ulaznice za Stereotip razgrabe se u svega nekoliko sati, i često su najpoželjnija roba na tržištu.

 

Većina Felverovog umijeća seže iz njegovih Stereo Studio noći u Tvornici, offbeat koncertnog i klupskog mjesta poznatog po svom alternativnom programu u cijeloj Hrvatskoj i šire. Stereo Studio od svog početka 1998. godine ugostio je mnoga legendarna imena house scene, a među njima su i Dixon, Doc Martin, Richie Hawtin, Ian Pooley, Jeff Mills, Mr. C… Upravo je Stereo Studio vinuo Felvera među vodeća imena hrvatske kulturne scene i pretvorio njegovo ime u brend.

 

Felver je radio na legendarnom hrvatskom Radiju 101, gdje je bio vanjski suradnik emisije Deep FM od 1991. do 2001. i glazbeni urednik od 2010. do 2012.

 

Počevši svoju karijeru s Cosmic Disco noćima u zagebačkom Aquariusu, ugađajući je tijekom Wiggle nights u londonskom Fabricu (London) i udahnjujući joj novi oblik svojim nedavnim projektom Fuck Your Dreams, This is Heaven u zagrebačkom klubu Masters, Felverova noćna energija i privlačnost su toliko neodoljive da u hipu može pridobiti vlastitu publiku na većini mjesta koje Balkan nudi. Felver uvijek iznova dokazuje da je nezaobilazan DJ koji vas svojim zvukom vodi na jedinstveno putovanje.