_D502734_pp

Tea Mamut: “Ništa neće biti isto kao prije i morat ćemo se prilagoditi tržištu!”

Suočena s nezahvalnom situacijom globalne pandemije koronavirusa, Tea Mamut odgovorila nam je na nekoliko pitanja i otkrila što joj je bilo najstresnije u ovom periodu te kako provodi vrijeme dok je njezina slastičarnica Oš kolač - zatvorena.
1. Što radiš sada kad je Oš kolač zatvoren?
Zatvaranje slastičarnice bilo je nešto potpuno bizarno i neobično kao i cijela situacija. S druge strane potpuno ispravna odluka Nadležnog stožera jer smo svakim danom izlagali sebe i druge.
2. Koristiš li koju od mjera pomoći države i jesu li one dovoljne?
Koliko god teška cijela situacija bila, odmah sam rekla da će dosta toga pozitivnog izaći iz svega ovog. Odlučila sam karantenu iskoristiti za odmor, testiranje novih recepata, kontaktiranje prijatelja sa svih strana svijeta i razmišljanje o novim konceptima i reorganizaciji posla kada ponovno krenemo. Sam početak karantene prije nego su se izglasale mjere bio mi je najstresniji jer nisam znala tko mi glavu nosi i što je ispravno napraviti. Drago mi je da sam bila strpljiva i odlučila za mjere koje su nam ponuđene jer mi je to pomoglo sačuvati radna mjesta.
3. Kakva su tvoja očekivanja od ostatka sezone i kako će se to odraziti na slastičarnicu?
Što će biti kasnije, teško je reći i u svakodnevnim razgovorima s kolegama svima nam je zapravo neizvjesno i treba ići dan za danom.  Imam sreće što su nam publika većinom naši ljudi, na sezonu iskreno i ne računam, ali nažalost dosta svadbi koje imamo dogovoreno baš u periodu od 4-10. mjeseca se počinju odgađati ili otkazivati. Isto tako moramo biti svjesni da platežna moć neće biti ista kao i prije i da se moramo sukladno tome prilagoditi tržištu.

PRIMAJTE OBAVIJESTI S WEEKEND FOOD FESTIVALA

PRIJAVITE SE NA NAŠU MAILING LISTU I BUDITE U TOKU SA SVIM NOVOSTIMA I AKCIJAMA KOJE SMO PRIPREMILI ZA VAS

Jedinstveni događaj koji na jednom mjestu okuplja najbolje svjetske i domaće stručnjake iz svijeta gastronomije, ugostiteljstva, miksologije te svijeta vina ulja i kave.