Predstavljamo sudionike

TVRTKO ŠAKOTA

Chef
NAV
Hrvatska
"TVRTKO ŠAKOTA (NAV) - Chef Tvrtko Šakota u kuhanje se zaljubio u ranoj mladosti radeći u Londonskim restoranima. Bio je chef restorana Nova u Zagrebu. U tom periodu izdao je tri knige, Juhe, Seitan i Preporuka chefa. Iskustva je stjecao u engleskim i američkim restoranima, a završio je i Sushi institut kod priznatog sushi majstora Andyja Matsude. Postavio je koncept restorana Mundoaka kojim je stvorio jedan novi pokret tzv streetfooda u Hrvatskoj. Nakon odlaska iz Mundoake, kao partner otvara prvu hrvatsku gourmet mesnicu Santoku, Taco's i Burger Barr, restoran s jedinstvenim i maštovitim menijem, uvodeći time prvi put tacose na hrvatsko tržište, te restoran Xato koji se oslanjao na Šakotin autorski izričaj.
2018. godine Tvrtko Šakota konceptualno je postavio Brokenships bistro u Zagrebu kao restoran čija se ponuda bazira na modernom pristupu nacionalnoj kuhinji.
Početkom 2019. godine Tvrtko otvara svoj vlastiti restoran Nav u kojem se kao zaljubljenik u organsko, biološko i mikrosezonsko u potpunosti posvećuje vlastitom izričaju. U Navu na osebujan način pristupa hrvatskoj kuhinji i namirnicama ovog kraja čime stvara restoran jedinstvene ponude koji je vrlo brzo prepoznat kao idealno mjesto za iskonske gurmane.