Predstavljamo sudionike

Miroslav Kuskunović

Direktor
Kombinat, obrt za PR usluge u poljoprivredi i agrobiznisu
Hrvatska
Tijekom novinarske karijere duže od 25 godina prošao gotovo sva područja, no najvećim dijelom posvećen temama iz biznisu - specijalizirao se za područje poljoprivrede i agrobiznisa. Novinarsku karijeru gradio u Glasu Slavonije, Poslovnom dnevniku, Jutarnjem listu (dopisnik iz Beogradu), Večernjem listu, Agrobiz.hr, Euractiv.hr. Do 2019. godine glavni urednik portala Agrobiz.hr koji je bio sastavni dio Večernjeg lista.
Idejni tvorac i začetnik izbora najboljih OPG-a u Hrvatskoj, akcije koja traje već 10 godina, a koju provodi Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede. Pokretač akcije Sajam zimnice i autohtonih proizvoda (traje već 9 godina). Kroz 25 godine rada u novinarstvu upoznao dominantni dio hrvatske poljoprivredne proizvodnje te kroz reportaže pisao o svim sektorima poljoprivredne proizvodnje i regionalnog agrobiznisa.
Za poseban doprinos u novinarstvu u sektoru poljoprivrede tijekom 2019. godine dobio nagrada „Inspriramo poljoprivredu“ u sklopu poljoprivredne konferencije Slavonija. Dobitnik nagrade za gospodarskog novinare godine „Hrvoje Mateljić“ koji provodi poslovni tjednik Lider (2011. godine).
Od 2019. godine vlasnik obrta Kombinat 1969, koji je specijaliziran za PR u poljoprivredi i agrobiznisu. Sa vodećim udruženjima poljoprivrednika te agrobiznis tvrtkama iz Hrvatske i regije, Kombinat 1969, radi analize i komentare poljoprivrednog tržišta, organizira konferencije i posjete farmama te provodi promociju dobrih poljoprivrednih praksi i vrhunskih primjera iz poljoprivrede i agrobiznisa u Hrvatskoj i regiji.