Predstavljamo sudionike

Mehmet Gürs

Chef, poduzetnik
Mehmet Gürs, kuhar i poduzetnik, posjeduje i vodi pionirske i uspješne ugostiteljske objekte u Istanbulu i drugim velikim gradovima Turske od 1996. godine. Raspon objekata kreće se od restorana visoke klase do casual restorana, noćnih klubova/barova do specijalne praonice i kafića. Neki od prošlih uspješnih brendova koje je stvorio uključuju Downtown, NuTeras, Lokanta, numnum i Kronotrop Coffee.

Nakon mnogo godina operacija višestrukih brendova i jedinica unutar njegove "Istanbul Food & Beverage Group", Gürs se uspješno povukao iz svih osim Mikle. On nastavlja kao partner Mikle, međunarodno priznatog restorana koji se nalazi na proširenoj listi "The World's 50 Best Restaurants" od 2015. godine.

Uz Miklu, trenutno surađuje s One&Only i Accor u različitim globalnim projektima.

Mnogi ga smatraju osobom koja je "pokrenula suvremenu restoransku scenu u Istanbulu" otvaranjem Downtowna 1996. godine. Najpoznatiji je po uvođenju vizionarske "Nove anatolske kuhinje" i pokretanju kulinarskog pokreta koji se proširio regijom. U ovom pristupu, tradicionalni i istinski "plemeniti" proizvodi se tretiraju s najvećim poštovanjem dok se transformiraju s mješavinom novih i drevnih tehnika. Kroz godine temeljitog istraživanja, posvećenog kreativnog procesa i uz suradnju s kuharima, stalnim timom istraživača, seljacima, majkama i djedovima, Gürsovi radovi stvorili su široku mrežu i duboko poznavanje tradicionalnih navika, proizvoda, tehnika područja, kao i uspješnu suradnju između čuvara zemlje i kuhara u gradu kao rezultat.

Godine 2021. pokrenuo je "paradigmu mijenjajući" brend PROTOTİP:RAKI gdje širi granice tradicionalnog i voljenog anisovog i grožđanog duha.

Mehmet Gürs je traženi govornik na međunarodnim kulinarskim događajima i konferencijama. Također surađuje s vodećim globalnim kulinarskim i ugostiteljskim obrazovnim ustanovama kako bi podijelio svoje iskustvo sa sljedećim generacijama. On je jedan od kreatora YEDİ u Istanbulu, međunarodne konferencije o hrani koja ima za cilj okupiti kuhare, proizvođače i ostale sudionike gastronomskih industrija.