Predstavljamo sudionike

Matija Žulj

CEO
AGRIVI
Hrvatska
Matija je poduzetnik posvećen rješavanju globalnog problema s hranom. Prepoznat je kao jedan od najboljih europskih tehnoloških inovatora (u Financial Timesu) i lider u područjima prehrambenih tehnologija, Agtech-a i izgradnje održivih prehrambenih sustava.

Osnivač je i izvršni direktor u Agrivi, specijaliziranoj kompaniji AGTECH koja pruža moćan softver za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom, s vizijom da promijeni način na koji se hrana proizvodi i pozitivno utječe na milijardu života. Danas Agrivi pomaže tvrtkama Fortune 500 širom svijeta da proizvode hranjivu, zdravu i održivo uzgojenu hranu digitaliziranjem njihove lance za proizvodnju usjeva i opskrbe poljoprivredom.
Matija je redoviti ključni govornik na glavnim globalnim konferencijama, korporativnim događajima, parlamentu EU -a, UN FAO događajima, TEDX događajima i sveučilištima.

Zagovornik je drživih prehrambenih sustava, budućnost hrane, korištenja novih modele za hranu, agtech, prehrambenu tehnologiju, digitalizaciju poljoprivredno-prehrambene industrije, AI-a u poljoprivredi, start-up-sustava, poduzetništva i motivacija.

Kao dio aktivnosti društveno odgovornog poduzetništva, Matija je član i Vijeća za politiku prehrambene politike EIT -a, član Savjetodavnog odbora u Europskim farmerima ugljika, mentor za žene u hrani i poljoprivredi, gdje podržava mlade talente u postizanju njihovog osobnog rasta, Vijeća fakulteta te Član međunarodnog studija digitalne poljoprivrede na Sveučilištu u Osijeku.