Predstavljamo sudionike

Matia Barciulli

Chef i Predsjednik organizacije
Il Magnifico
Italija
Počevši od 14. godine, dok je pohađao Aurelio Saffi Profesionalni hotelijerski institut u Firenci, Matia je radio razne poslove - od pizzerija do hotela, od cateringa do podučavanja kuhanja u Firenci i Sieni. Radio je i kao kurator ulja i jela na različitim konferencijama posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju, što ga je inspiriralo da od 2013. godine osnuje udrugu za dodjelu nagrade "il Magnifico" za ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Godine 2001. pridružio se restoranu Osteria di Passignano, pod vodstvom chefa Marca Stabilea, i započeo putovanje istraživanja, inovacija, specijalizacijskih tečajeva i međunarodnih putovanja kako bi bolje razumio i unaprijedio kuhinju Osterie. Matijin trud se isplatio za koji je dobio i Michelinovu zvjezdicu 2007. godine. 2009. godine pridružio se emisiji "La Prova del Cuoco" na RAI 1 i surađivao je s regionalnom emisijom "Sapori di Toscana" od 2003. godine.

Zajedno s kolegom vodio je kuhinju Osterie di Passignano 12 godina, usredotočujući se na spajanje tradicionalne kuhinje s modernim tehnikama i prezentacijom. Također su pronašli i svoju strast za izradu slastica i kruha, uključujući lokalnu kulturu u svoje deserete.

Godine 2013. prihvatio je novi izazov kao voditelj cateringa za Antinori, nadzirući restoran "Rinuccio 1180", korporativne događaje i kantinu koja poslužuje 150 obroka dnevno. Matia je također osnovao "La Scuola di Cucina di Fonte de Medici", trening centar za hranu i vino smješten u Chiantiju u suradnji s KitchenAidom.

Godine 2017. pridružio se središnjem odjelu cateringa obitelji Antinori, analizirajući jelovnike, troškove, prihode i popise vina, koordinirajući tehnička pitanja. Njihova predanost stvaranju nezaboravnih iskustava za kupce rezultirala je otvaranjem restorana "Nuova Cantinetta Antinori" u Firenci i restorana "Osteria del Tasso" u Bolgheriju. Kao gastronomski pripovjedač, vjeruje da je pronalaženje ravnoteže između ekonomije i emocija pravi izazov.