Predstavljamo sudionike

HRVOJE KROFLIN

Chef
ManO2
Hrvatska
Nakon završene Ugostiteljske škole u Zagrebu, Hrvoje Kroflin započinje raditi u tada vrlo popularnom restoranu Gallo 2004. godine a odlaskom iz Galla kreće njegova dugogodišnja karijera u restoranu Mano. Od 2005.-2013. godine radi kao executive chef i manager restorana Mano te preuzima i novootvoreni restoran ManO2 u poslovnom dijelu Zagreba, na Radničkoj cesti. U međuvremenu odlazi na staž i dodatnu edukaciju u restoran The Ledbury u Londonu (2* Michelin) kod slavnog chefa Bretta Grahama, te isto tako stažira i u talijanskom restoranu Kallmünz u Meranu.

Danas uspješno vodi Mano2, jedan od najboljih hrvatskih restorana. Kulinarska filozofija restorana Mano2 je neprestano istraživanje lokalnih namirnica, isključivo mikro-sezonski i uz jedinstven, autorski pristup. Bogato gastronomsko nasljeđe za njega je izuzetno atraktivan motiv za etabliranje kreativne visoke kuhinje, i Kroflin tu uspješno predvodi novu generaciju izrazito perspektivnih chefova. Restoran je prošle godine proglašen kao drugim najboljim u Hrvatskoj isto kao i u pojedinačnom izboru chefa.

Početkom 2022. godine Hrvoje je nominiran od strane prestižne liste The Best Chef kao kandidat za izbor 100 najboljih chefova svijeta.