Predstavljamo sudionike

Dabiz Munoz

Chef
DiverXO, 3*** Michelinove zvjezdice
Španjolska
Dabiz Munoz svojevrsni je revolucionar fine dining koncepta, kojeg sve ono već viđeno i poznato ne zanima, a avangarda, inovacija i potraga za izvrsnosti je ono što karakterizira ovog španjolskog chefa. U svom radu je nekonvencionalan, beskompromisan i jedinstven, a to mu je, uz njegov vizionarski pristup, donijelo titulu najboljeg svjetskog chefa 2021. po izboru Best Chef Awards.
Još se kao dijete zaljubio u kuhanje, a njegov idol je bio Chef Abraham García iz madridskog restorana Viridiana, kamo je često odlazio sa svojim roditeljima. Već je tada imao viziju vrhunsko restorana ispred kojeg će ljudi čekati u redu. Njegov otac znao mu je reći da će se to ostvariti kada “svinje polete,” a upravo su ove leteće svinje jedno od glavnih obilježja DiverXO restorana.
Chef Munoz za svoj madridski restoran DiverXO dobio je tri Michelinove zvjezdice, od kojih prvu već s 30 godina. Svojim inovativnim kuhanjem neprestano mijenja i razvija svijet visokog kulinarstva dajući mu jednu sasvim novu, osebujnu, avangardnu i nadasve inspirativnu dimenziju. U svom radu je besprijekoran, koristeći uz svoj talent i stalno istraživanje, savršene tehnike i razumijevanje kulinarskih vještina i znanja. Rezultat svemu tome su jela koja se bitno razlikuju od onog poznatog, koja su unikatna i pomalo šokantna. Munoz je potpuno svoj, nekonvencionalan, beskompromisan i jedinstven u onome što radi.