Predstavljamo sudionike

Cemre Torun

Spisateljica, autorica kuharica, konzultantica
Academy chair @theworlds50best
Cemre Torun je studirala marketing na Georgetown University te ima magisterij iz kliničke psihologije na Boğaziçi sveučilištu u Istanbulu. Radila je u marketinškim odjelima vodećih multinacionalnih tvrtki u Washingtonu D.C., New Yorku i Istanbulu. Nakon završetka magisterija iz kliničke psihologije, osnovala je kliniku usmjerenu na terapiju obitelji, ranu djecu i roditeljstvo.

Godine 2010., njena strast prema hrani dovela ju je do pisanja o gastronomiji. Radila je kao spisateljica i urednica više od deset godina, uglavnom kao urednica hrane za Vogue, GQ i Condé Nast Traveler Turkey. Također je doprinijela mnogim lokalnim i međunarodnim publikacijama i dokumentarnim filmovima. Cemre Torun je autorica najprodavanijih kuharica s originalnim receptima usmjerenima na lokalne sastojke. Od 2014. godine bila je predsjednica Akademije za The World's 50 Best Restaurants, pokrivajući Tursku, Grčku, Izrael i Balkan.

Sa svojim iskustvom u marketingu i psihologiji, Cemre Torun također je savjetnica za restorane i poslovne subjekte u prehrambenoj industriji. Jedan od njenih projekata je inovativna platforma "Grundig Ruhun Doysun", koja se fokusira na održive izbore hrane i izgradnju zdravog odnosa prema hrani koju jedemo. Od 2021. godine, također je aktivna u pokretanju "paradigmatskog" brenda rakije PROTOTİP: RAKI.

Cemre Torun je vodila brojne projekte za izgradnju zajednice. Tijekom prvih mjeseci krize Covid-19, objavila je knjigu s receptima iz restorana u Istanbulu. Kroz prodaju s rekordnim brojem primjeraka, profiti su osigurali podršku tisućama radnika u restoranima kojima je pomoć bila potrebna. Također je jedna od osnivačica YEDI-ja, međunarodne konferencije o hrani koja okuplja kuhare, proizvođače i utjecajne osobe oko moćnih rasprava o hrani i drugim temama.

Na temelju svojeg znanja o društvenim, psihološkim i ekološkim aspektima hrane, Cemre Torun nastavlja svoj rad kao urednica, kuharica, savjetnica i edukatorica.