MASLINE_2013-661

Sedmu godinu zaredom Istra je izabrana za najkvalitetniju maslinarsku regiju svijeta!

Istra oduvijek slovi kao regija koja je raj za gurmane, što nije ni čudno s obzirom na to da je na relativno malom prostoru koncentriran velik broj izvanrednih uljara, vinarija, destilerija i proizvođača i uzgajivača vrhunske hrane.

Upravo zato izvrsnost bi bila najbolja i najprikladnija riječ koja opisuje ovaj poluotok koji su proslavili veliki ljudi, majstori svog zanata. A izvrsnost kao pojam top kvalitete bez pogovora obilježava i istarska maslinova ulja, hvaljena i priznata i van naših granica. 

Rad na zemlji, povezanost s prirodom, posvećenost poslu, strast i konstantan razvoj ono je što istarske maslinare i istarska ulja izdvaja i čini tako cijenjenima i profinjenima. Zato nije nikakvo iznenađenje što je Istra kao regija od strane Flos Olei, najznačajnijeg svjetskog vodiča za ekstra djevičansko maslinovo ulje, već sedam godina zaredom proglašena najkvalitetnijom maslinarskom regijom na svijetu. U trinaesto izdanje ovog najprestižnijeg vodiča uvrštena su ekstra djevičanska maslinova ulja 66 istarskih maslinara koji proizvode jedna od najboljih ulja svijeta. Taj fascinantan i impresivan podatak govori koliko su maslinarstvo i proizvodnja maslinovog ulja uspješne i moćne gospodarske i turističke grane. 

Oni najzaslužniji zbog kojih se za Istru zna i čuje u cijelom svijetu svakako su maslinari poput Belića, Chiavalona, Cadenele, Ipše, Meneghettija, San Rocca, Olea i Mate ulja…Svi oni godinama ustrajno rade na ovom vrhunskom proizvodu, a samim time i na promociji Istre kao regije, potičući svojim primjerom  i neka nova imena da se još ozbiljnije posvete proizvodnji ovog tekućeg zlata.