Custom dimensions 840x600 px

Otkrijte tajnu uspješne slovenske gastro scene na Weekend Food Festivalu

Svatko tko je barem jednom otišao u Sloveniju i bio u njihovim restoranima, složit će se da Slovenci imaju iznimno jaku gastronomsku scenu koja je iz godine u godinu sve bolja. Zašto? Što to Slovenci rade bolje od ostalih i koje su tajne njihovog uspjeha otkrit će nadolazeći Weekend Food Festival u Rovinju na panelu "Zašto Slovenci to rade bolje?".

Na panelu će se okupiti istaknuti slovenski predstavnici – Gašper Puhan, Grega Repovž, i Jorg Zupan koji će okupljenima u rovinskoj staroj Tvornici duhana pružiti širu sliku slovenske kulinarske scene, od izazova nabave namirnica do ključnih faktora uspjeha u restoranskom poslovanju.

Gašper Puhan, potpredsjednik europskog JRE udruženja, Grega Repovž, vlasnik tvrtke Repovž i Jorg Zupan, chef restorana Breg i Aftr dobro su poznata lica u Sloveniji, ali i šire, a kroz vlastite, različite priče i perspektive otkrit će tajnu uspješnosti slovenske gastronomske scene.

“Slovenska gastronomska scena je izuzetno snažna, ali uvijek ima prostora za rast i usavršavanje. Na panelu ćemo istražiti izazove nabave namirnica, distribuciju od proizvođača do restorana te ključne faktore koji čine uspjeh u restoranskom poslovanju”, istaknuo je Jorg Zupan, čije je ime sinonim za strast prema kuhanju.

Upravo je Zupan izazvao čuđenje u javnosti kada je zatvorio restoran koji je bio kategoriziran Michelinovom zvjezdicom jer je smatrao da Slovenija ima dosta fine dinig restorana i da joj je potrebno nešto novo. Njegov Aftr dočekan je s oduševljenjem, a svoje iskustvo opisat će pred publikom u staroj Tvornici kulture.

Iako jaka, slovenska gastronomska scena nije velika, i naravno, svi se dobro poznaju te će ova tri panelista na Weekend Food Festivalu voditi prijateljski razgovor, a neće se ustručavati odgovarati i na neka provokativna pitanja. Ova izuzetna grupa stručnjaka dotaknut će se važnih pitanja poput izlaznih cijena, poslovnih poteza koji su se pokazali lošima, ali i onima koji su bili uspješni te o važnosti konstantne edukacije u ugostiteljskoj industriji.

„Još uvijek postoji puno velikih ega i natjecanja među šefovima i restoranima, iako izvana izgleda kao da smo svi najbolji prijatelji i jako povezani. Dobru restoransku ponudu možemo postići samo kad sam chef shvati što je njemu ‘gušt’ kuhati, pa da onda to kuha od srca“, ističe Jorg Zupan kao recept za uspjeh na bilo kojoj gastronomskoj sceni.

Ovaj panel donosi duboku analizu slovenske gastronomske scene te pruža uvid u strategije i prakse koje čine razliku u konkurentnom svijetu restoranskog poslovanja i samo je jedan od atraktivnih razloga za dolazak na rovinjski Weekend Food Festival od 19. do 21. travnja.