PEPERMINT d.o.o., Ulica Republike Austrije 27, 10 000 Zagreb, OIB: 13120899290 (dalje u tekstu: “PEPERMINT”) kao administrator pagea „WEEKEND FOOD FESTIVAL“ u sklopu društvene mreže Facebook je voditelj obrade vaših osobnih podataka. Meta Platforms Ireland Limited, također je voditelj obrade vaših osobnih podataka. U svakom trenutku PEPERMINT možete kontaktirati putem e-maila službenika za zaštitu podataka: data.protection@weekendmediafestival.com ili na ured@presido.hr, ili slanjem dopisa na adresu Ulica Republike Austrije 27, 10 000 Zagreb.

Pročitajte ovu obavijest pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke koristeći alate koje Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland (dalje u tekstu: Meta ili Meta Platforms Ireland Ltd) koristi i nudi kao uslugu svojim korisnicima te kako će se oni koristiti.

U ovoj obavijesti opisujemo podatke koje obrađujemo radi pružanja podrške Facebooku, Instagramu, Messengeru i drugim proizvodima te značajkama koje Meta nudi (pogledajte odjeljak Meta proizvodi) ili koje Meta obrađuje u sklopu pružanja svoje usluge nama kao voditelju obrade.

Dodatne alate i informacije možete pronaći i u postavkama Facebooka i postavkama Instagrama.

Kako bismo vam praktično dočarali na što se sve prethodne aktivnosti odnose kao primjer navodimo: kada nam pošaljete upit putem Facebook poruke, naši administratori u sklopu odgovora na istu obradit će vaše osobne podatke.

Putem društvenih mreža PEPERMINT vas obavještava o događajima i aktivnostima, dostavlja vam obavijesti koje bi vas mogli zanimati, sve temeljem legitimnog interesa i/ili privole ovisno o vrsti aktivnosti koju provodi.

Obrađujemo prilikom provođenja prethodno navedenih aktivnosti vaše osobne podatke, što može uključivati ime, prezime, e-mail, spol, nadimak, osobne fotografije ili druge vrsta slika koje ste podijelili s nama, vaša opredjeljenja ukoliko ste ih podijelili s nama, vaše komentare koje ste podijelili s nama ili pak vaše interese i događaje koje mislite da su važni te ste ih podijelili s nama.

Vaši osobni podaci mogu se obrađivati u različite svrhe, ako je to neophodno za poštivanje zakonskih obveza (npr. za dostavljanje podataka sudovima ili organima kaznenog progona), ako ste pristali na odgovarajuću obradu ili ako je obrada na drugi način zakonita prema obvezujućim propisima ili internim aktima PEPERMINT-a. Ako se podaci obrađuju u drugu svrhu, prije obrade pružit ćemo vam informacije o toj drugoj svrsi te sve druge relevantne informacije.

Pristup vašim osobnim podacima ima Meta Platforms Ireland Ltd. Ovlaštene treće strane možda će trebati pristupiti ili pohraniti osobne podatke ako to zahtijevaju ili dopuštaju obvezujući propisi (npr. državna tijela, sudovi, vanjski savjetnici i druge treće osobe koje se smatraju javnim tijelima).

Obrađivat ćemo prikupljene podatke onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe radi koje su prikupljeni. Ako se obrada temelji na vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. Povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja, a vaši podaci koje obrađujemo na temelju iste prestat ćemo obrađivati.

Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova. PEPERMINT će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka, primjerice ukoliko ste nam poslali neki prigovor putem privatne poruke na Facebook-u ili ako ste od nas zahtijevali ostvarenje nekih vaših prava, konverzaciju ćemo čuvati kako bismo razmotrili vaše zahtjeve, a sve vezano uz izvršavanje naših obveza propisanih važećim zakonima RH.

Vaša prava su sljedeća: pravo na pristup, pravo na ispravak, pravo na brisanje (“pravo na zaborav), pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor te pravo na prenosivost podataka. Više o svojim pravima i načinu na koji koristimo vaše osobne podatke možete saznati na https://weekendfoodfestival.com/pravila-privatnosti/.

Ako želite koristiti jedno ili više od gore navedenih prava, slobodno kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka koji će vam rado pomoći u svakom trenutku.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Naši kontakt podaci:

Naziv: PEPERMINT d.o.o.

Adresa: Ulica Republike Austrije 27, 10 000 Zagreb

Službenika za zaštitu podataka možete dobiti na: data.protection@weekendmediafestival.com ili na ured@presido.hr.

Kako podatke o vama prikuplja i obrađuje PEPERMINT kao korisnik Facebook pagea ˝WEEKEND FOOD FESTIVAL˝?

PEPERMINT kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika Facebook pagea „WEEKEND FOOD FESTIVAL“ koristi vaše osobne podatke kako bi vama kao korisnicima omogućio korištenje usluga i aktivnosti koje pruža putem Facebook pagea, stvorio bazu podataka korisnika u svrhu unapređenja usluge i/ili marketinga, kontaktirao korisnike radi dostave obavijesti, poboljšao oglašivačke i promocijske aktivnosti te analizirao upotrebu Facebook pagea.

Također, osobni podaci mogu se koristiti za rješavanje problema, provedbu administracijskih zadataka te uspostavljanje kontakta s korisnicima.

Uvid u osobne podatke korisnika Facebook pagea „WEEKEND FOOD FESTIVAL“ može imati administrator i to u sklopu izvršavanja svoga djelokruga posla. Uz administratora imenovanog od strane voditelja obrade uvid u podatke mogu imati i pravne osobe koje sudjeluju u izvršavanju pravnih odnosa sa korisnicima kao što su informatička podrška, marketinška podrška, društva koja su povezana s PEPERMINT-om, javna tijela koja zahtijevaju dostavu osobnih podataka u skladu sa propisima koji obvezuju PEPERMINT, a o čemu PEPERMINT vodi propisane evidencije aktivnosti obrade.

Meta proizvodi

Meta proizvodi obuhvaćaju Facebook (uključujući Facebookovu mobilnu aplikaciju i preglednik u aplikaciji), Meta View, Messenger, Instagram (uključujući aplikacije kao što je Boomerang), Uređaji portala, Proizvodi Meta Quest prilikom upotrebe korisničkog računa za Facebook, Spark AR, Meta Audience Network, aplikacije za NPE Team, Meta poslovne alate i sve druge značajke, aplikacije, tehnologije, softveri ili usluge koje nudi društvo Meta Platforms Inc. ili Meta Platforms Ireland Ltd.

Meta proizvodi obuhvaćaju i poslovne alate, tj. alate koje koriste vlasnici web-mjesta i izdavači, razvojni programeri aplikacija, poslovni partneri (uključujući oglašivače i druge) te njihovi klijenti kao usluge za podršku poslovanju i razmjenu podataka s Metom, kao što su dodaci za društvene mreže (npr. gumb „Sviđa mi se” i „Dijeli”) te Metini SDK-ovi i API-jevi.

Meta proizvodi ne obuhvaćaju određene proizvode i usluge koje nudi Meta, a koji imaju zasebna pravila o privatnosti i uvjete pružanja usluge, npr. Workplace, Free Basics, Dječji Messenger i Oculus Products prilikom upotrebe korisničkog računa za Oculus.

Koje podatke prikuplja Meta kada vi koristite Facebook page ˝WEEKEND FOOD FESTIVAL˝?

Kada korisnik stisne ˝like˝ odnosno ˝sviđa mi se˝ na Facebook pageu „WEEKEND FOOD FESTIVAL“ voditelja obrade prikupljaju se vaši podaci od strane Mete.

Vrste podataka koje Meta prikuplja o vama ovise o načinu na koji upotrebljavate njihove proizvode.

U postavkama Facebooka i postavkama Instagrama možete saznati kako pristupiti podacima koji se prikupljaju i kako ih izbrisati.

Podaci koji se prikupljaju korištenjem Facebook pagea od strane Meta su:

Važno je ponoviti, PEPERMINT je voditelj obrade samo u odnosu na podatke korisnika Facebook pagea. Moramo vam naglasiti kako je i Meta, također samostalni voditelj obrade podataka u odnosu na sve vaše podatke s obzirom da koristite njihove proizvode te ih upotrebljavaju ovisno o vašim odabirima.

PEPERMINT ne prikuplja sve podatke koje prikuplja, obrađuje i pohranjuje Meta kako bi pružila i podržala svoje proizvode i povezane usluge opisane uUvjetima upotrebe Facebooka i Uvjetima upotrebe Instagrama.

O podacima koje o vama prikuplja Meta još pogledajte i na: https://hr-hr.facebook.com/policy.php

Svrhe za koje se vaši podaci prikupljaju su:

Više o svrhama za koje Facebook koristi vaše podatke pogledajte na: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Kako podatke o vama dijeli Meta

Vaši podaci dijele se s drugima na sljedeće načine:

  1. Dijeljenje u Meta proizvodima
  2. Sadržaj koji drugi dijele ili ponovno dijele o vama
  3. Podaci o vašem aktivnom statusu ili prisutnosti na Facebooku ili na našem Facebook pageu „WEEKEND FOOD FESTIVAL“
  4. Aplikacije, web-mjesta i integracije proizvoda trećih strana u Meta proizvodima ili pomoću njih
  5. Novi vlasnik (ako se promijeni vlasništvo ili nadzor nad svim ili dijelom Meta proizvoda ili njihovih značajki, vaši podaci mogu se prenijeti na novog vlasnika)
  6. Dijeljenje s partnerima trećih strana

Meta surađuje s partnerima – trećim stranama koji joj pomažu u isporuci i poboljšavanju proizvoda ili upotrebljavanju Meta poslovnih alata kako bi povećali svoje poslovanje.

PEPERMINT kao voditelj obrade ne dijeli podatke koji vas osobno identificiraju niti može utjecati na način na koji će se svi vaši podaci od strane Mete prikupiti, za što će se koristiti te kome se dijeliti. Meta pak kao samostalni voditelj obrade dijeli vaše podatke i prenosi ih u treće zemlje, između ostalog i u SAD.

Morate znati da Meta oglašivačima pruža izvješća o kategorijama ljudi koji vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa, a sve kako bi Meta podijelila podatke o vama kako bi pružili analitička i mjerna izvješća svojim partnerima.

Nadalje, Meta pruža podatke i sadržaj prodavateljima i davateljima usluga koji podržavaju njihovo poslovanje, istraživačkim partnerima i akademskoj zajednici radi provedbe istraživanja koja promiču učenje i inovacije kojima se poboljšavaju otkrića i inovacije na području opće društvene skrbi, tehnološkog napretka, javnog interesa, zdravlja i dobrobiti te s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.

Zadržavanje podataka, deaktiviranje i brisanje korisničkog računa

Meta pohranjuje podatke sve dok više nisu nužni za pružanje usluga i Meta proizvoda ili dok vaš korisnički račun ne bude izbrisan – ovisno o tome što nastupi ranije.

Ta odluka koja se donosi od slučaja do slučaja ovisi o stvarima kao što je priroda podataka, zašto se prikupljaju i obrađuju te relevantne pravne ili operativne potrebe zadržavanja. Na primjer, kada tražite nešto na Facebooku, možete pristupiti toj pretrazi i izbrisati je iz svoje povijesti pretraživanja u svakom trenutku, no zapis o toj pretrazi Meta briše nakon 6 mjeseci.

Ako podnesete kopiju svog identifikacijskog dokumenta koji izdaje primjerice Vlada za potrebe provjere korisničkog računa, Meta briše tu kopiju 30 dana nakon podnošenja.

Kada izbrišete svoj korisnički račun, Meta briše sadržaje koje ste objavili, kao što su vaše fotografije i novi statusi, i kasnije više nećete moći doći do tih podatka. Podaci koje su drugi podijelili o vama nisu dio vašeg korisničkog računa i neće se izbrisati. Ako ne želite izbrisati svoj korisnički račun, već samo privremeno prestati upotrebljavati proizvode, umjesto toga možete deaktivirati svoj korisnički račun.

Kako biste izbrisali svoj korisnički račun u bilo kojem trenutku, posjetite postavke Facebooka i postavke Instagrama.

Podacima koje je Meta primila o vama, Meta može pristupiti i može ih čuvati tijekom dužeg razdoblja ako su predmet pravnog zahtjeva ili obveze, vladine istrage ili istraga mogućih povreda važećih uvjeta ili pravila ili iz drugih razloga, a sve da bi spriječili moguću štetu.

Također, Meta zadržava podatke iz računa koji su onemogućeni zbog kršenja uvjeta barem godinu dana da bi spriječio ponavljanje zloupotrebe ili drugo kršenje uvjeta.

Kako Meta Platforms Ireland Ltd. dijeli i prenosi podatke u sklopu globalnih usluga koje i PEPERMINT koristi?

Meta dijeli podatke na globalnoj razini, kako interno unutar Meta društva tako i prema van sa svojim partnerima i s osobama s kojima se povezujete i s kojima dijelite sadržaj širom svijeta u skladu s ovim pravilima.

Podaci koje kontrolira Meta Platforms Ireland bit će preneseni ili poslani u Sjedinjene Američke Države ili druge zemlje izvan države u kojoj živite.

Kao korisnike Facebooka, ali i kao korisnike Facebook pagea „WEEKEND FOOD FESTIVAL“ moramo vas obavijestiti kako Meta Platforms Ireland Ltd. od 7 mjeseca 2020. godine ne bi smjela izvoziti podatke izvan prostora EU. Posljedica je to presude SCHREMS II. Nažalost, ne možemo vam jamčiti da Meta Platforms Ireland Ltd. to i ne čini , no obavještavamo vas kako činimo sve što je u našoj moći da pronađemo validno rješenje kako bi vaši podaci bili sigurni i kako biste i dalje uživali u sadržajima na našem Facebook pageu. Sigurnost naših korisnika nam je na prvom mjestu. Privremeno pravni osnov je vaša privola koju dajete u trenutku kada odlučite pratiti naš Facebook page, no zapamtite da ste na sve uvjete dijeljenja pa i prenošenja podataka u SAD pristali kada ste otvorili Facebook profil. Mi kao samostalni voditelj obrade podatke ne prenosimo u treće zemlje.

Kako možete ostvarivati svoja prava koja vam daje GDPR od strane Mete?

Temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka imate pravo pristupiti svojim podacima te ih ispraviti, prenositi i izbrisati.

Saznajte više o tim pravima i saznajte kako možete ostvarivati svoja prava i u postavkama Facebooka i postavkama Instagrama. Također imate pravo na prigovor i ograničenje određene obrade svojih podataka.

To uključuje:

• pravo na podnošenje prigovora na obradu vaših podataka za potrebe izravnog marketinga koje možete ostvariti upotrebom poveznice „otkaži pretplatu” u takvim marketinškim komunikacijama i

• pravo na podnošenje prigovora na obradu vaših podataka kada izvršavamo zadatak u javnom interesu ili u cilju svojih legitimnih interesa ili legitimnih interesa treće strane. Možete ostvariti to pravo na Facebooku i na Instagramu.

Kako se možete obratiti u slučaju pitanja?

Možete saznati više o načinu zaštite privatnosti na Facebooku.

Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem pošte na e-mail našeg službenika za zaštitu podataka: data.protection@weekendmediafestival.com ili na dpo@presido.hr.

Također se možete obratiti društvu Meta Platforms Ireland Ltd, putem interneta ili pošte na:

META PLATFORMS IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu nadležnom za Meta Platforms Ireland Limited, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Više o pravilima privatnosti možete saznati na: https://hr-hr.facebook.com/policy.php

Sporove koje imate s Meta Platforms Ireland Ltd., a u vezi s pravilima o zaštiti privatnosti i povezanim praksama možete riješiti putem društva TRUSTe, koja je alternativno tijelo za rješavanje sporova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Društvu TRUSTe možete se obratiti putem njegova web-mjesta.

Za moguće sporove s PEPERMINT obratite nam se na gore navedene kontakt podatke.

Druge web stranice i Facebook pageevi

Ova obavijest se odnosi samo na upotrebu i korištenje podataka koje PEPERMINT prikuplja od korisnika (ispitanika) putem Facebook pagea „WEEKEND FOOD FESTIVAL“ koristeći IT sustave i tehnologije koje koristi Meta Platforms Ireland Ltd. (https://www.facebook.com/weekendfoodfestival2022/).

Druge stranice, osim prethodno navedenih, kojima se može pristupiti putem Facebook pagea imaju vlastite izjave o povjerljivosti. Ako preko Facebook pagea „WEEKEND FOOD FESTIVAL“ kao voditelja obrade korisnik posjeti jednu ili više drugih web stranica PEPERMINT preporučuje korisnicima da pregledaju izjavu o povjerljivosti podataka te stranice.

PEPERMINT nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana kao i za način i uvjete rada Mete te vam upravo zbog toga pružamo ovu obavijest kako biste mogli biti svjesni svega vezanog uz prikupljanje vaših osobnih podataka.