ana_ros

Najbolja chefica na svijetu potvrdila svoj dolazak na Weekend Food Festival kao i još neka iznimna imena svjetske gastronomske scene!

Naime, Weekend Food Festival dugo je željeni san idejnih začetnika Borisa Kovačeka i Tome Ricova koji stoje iza najuspješnijeg Festivala u Hrvatskoj i regiji – Weekend Media Festivala. U suradnji s Hrvojem Petrićem, Matom Jankovićem, Marinom Nekićem i Matijom Belkovićem realizirali su prvo izdanje Weekend Food Festivala u svibnju 2018. godine u prostoru prelijepe zagrebačke Gliptoteke pod nazivom Restaurants & Bars Weekend, a posjetilo ga je više od 15 000 ljudi.

Organizacijski tim Festivala objavio je kako će se događaj održati u Rovinju u prostoru Stare tvornice duhana i to od 14. do 17. svibnja. 2020. godine.

Dobro poznati osnivački duo Ricov i Kovaček u suradnji s Hrvojem Petrićem, Matom Jankovićem, Marinom Nekićem i Matijom Belkovićem najavili su kako će se R&B Weekend održati od 14. do 17. svibnja. 2020. godine na istom mjestu gdje i glasoviti Weekend Media Festival.

Sam koncept ostao je nepromijenjen. Radi se o događaju koji za cilj ima promovirati izvrsnost u svim segmentima gastronomije i ugostiteljstva, a ove godine cijelu priču dižu na viši nivo. Naime, za sad su odlučili podijeliti s javnosti tri imena koja dolaze iz samog svjetskog vrha.

„Upravo nam je svoj dolazak potvrdila Ana Roš, najbolja chefica na svijetu po izboru The 50 Best Restaurants 2017. godine, zatim Yoji Tokoyushi te Sebastian Postogna.“otkrio je Hrvoje Petrić, direktor programa.

Japanski chef Yoji Tokoyushi, devet godina je radio kao sous-chef u Osteriji Francescani, a zatim je otvorio vlastiti restoran u Milanu koji je nakon samo deset mjeseci dobio Michelinovu zvjezdicu. Sebastian Postogna, mladi je F&B manager koji u svom životopisu već ima zapisane suradnje s grupacijama poput Ritz-Carlton Hotela, IHGa, LVMHa, W hotela te Jean-Georgesa. Također su najavili dolazak chefova iz Azije, Rusije, Skandinavije, Italije, Francuske i Španjolske. U cijelu priču integrirat će i najbolje hrvatske chefove te organizirati nekoliko gala večere.

Weekend Food Festival želi objediniti najbolje eksperte, educirati, razmjenjivati iskustva i pomicati granice. Održat ćemo masterclassove i panel diskusije s brojnim ekspertima iz svijeta miksologije i kave. U ovom dijelu posebno nam pomažu Marin Nekić, najbolji hrvatski miksolog te Matija Belković i Matija Hrkać iz Cogito Coffeea.“ izjavio je Boris Kovaček koji je uz Tomu Ricova jedan od idejnih začetnika samog Festivala.

Osim edukativne strane, ovaj organizacijski tim poznat je po svojim partyjima o kojima se priča još dugo nakon Festivala pa tako ni ovog puta posjetitelji neće ostati zakinuti za kvalitetan večernji program. „Nakon inspirativnih predavanja i masterclassova, moći ćete kušati neke od najboljih kava na svijetu, uživati u gastronomskim delicijama, a navečer ćemo sve začiniti odličnim partyjima. Vidimo se u Rovinju!“ zaključio je Tomo Ricov.

PRIMAJTE OBAVIJESTI S WEEKEND FOOD FESTIVALA

PRIJAVITE SE NA NAŠU MAILING LISTU I BUDITE U TOKU SA SVIM NOVOSTIMA I AKCIJAMA KOJE SMO PRIPREMILI ZA VAS

Jedinstveni događaj koji na jednom mjestu okuplja najbolje svjetske i domaće stručnjake iz svijeta gastronomije, ugostiteljstva, miksologije te svijeta vina ulja i kave.