Maksut Askar

“Ako ne zaštitimo hranu koju donosimo na stol, nećemo ostaviti ništa u rukama generacija koje dolaze” rečenica je Maksuta Askara u kojoj se ocrtava cijela njegova filozofija. Njegov restoran Neolokal doista je nešto posebno, a prošle godine pošlo mu je za rukom da uđe na listu najboljih restorana na svijetu The World´s 50 Best Restaurants. Ove godine imamo čast da dolazi na Weekend Food Festival gdje će nam reći nešto više o kombiniranju modernih kuharskih tehnika i inovativne perspektive u pripremi lokalnih jela koja većinom imaju uporište u Anatoliji.

Igor Grishechkin

Igor Grishechkin bez sumnje je jedan od predstavnika nove generacije mladih kuhara koji su zaslužni za pravu renesansu ruske kuhinje. Restoran CoCoCo nalazi se u sklopu luksuznog hotela SO/Sofitel, a prošle je godine ušao na prestižnu listu The World´s 50 Best Restaurants. Iskustvo je stekao u poznatim moskovskim restoranima poput Casta Dive, Remija i Ragouta te Blogistana. Preselivši se u Sankt-Peterburg počinje i cijela priča s Cococom gdje im je misija oživjeti rusku kuhinju i kulinarske tradicije, stavljajući naglasak na korištenje sezonskih lokalnih proizvoda.

Josean Alija

Josean Alija jedan je od najznačajnijih španjolskih chefova nove generacije koji od 2009. niže uspjeh za uspjehom. Iste godine prepoznat je kao najbolji međunarodni kuhar prema Identitá Golose. 2011. dobiva i Michelinovu zvjezdicu, a iste godine mu Međunarodna akademija za gastronomiju dodjeljuje Prix du Chef de L’Avenir (Kuhar budućnosti). 2015. godine ulazi na prestižnu listu najboljih restorana na svijetu – World´s 50 Best Restaurants da bi 2019. prestigao restorane poput Maaema, Favikena, Enigme, Amassa i brojnih drugih te zauzeo 32. mjesto.