Govornici

Upoznajte naše izuzetno zanimljive govornike, chefove i paneliste.

Maksut Askar

“Ako ne zaštitimo hranu koju donosimo na stol, nećemo ostaviti ništa u rukama generacija koje dolaze” rečenica je Maksuta Askara u kojoj se ocrtava cijela njegova filozofija. Njegov restoran Neolokal doista je nešto posebno, a prošle godine pošlo mu je za rukom da uđe na listu najboljih restorana na svijetu The World´s 50 Best Restaurants. Ove godine imamo čast da dolazi na Weekend Food Festival gdje će nam reći nešto više o kombiniranju modernih kuharskih tehnika i inovativne perspektive u pripremi lokalnih jela koja većinom imaju uporište u Anatoliji.

Igor Grishechkin

Igor Grishechkin bez sumnje je jedan od predstavnika nove generacije mladih kuhara koji su zaslužni za pravu renesansu ruske kuhinje. Restoran CoCoCo nalazi se u sklopu luksuznog hotela SO/Sofitel, a prošle je godine ušao na prestižnu listu The World´s 50 Best Restaurants. Iskustvo je stekao u poznatim moskovskim restoranima poput Casta Dive, Remija i Ragouta te Blogistana. Preselivši se u Sankt-Peterburg počinje i cijela priča s Cococom gdje im je misija oživjeti rusku kuhinju i kulinarske tradicije, stavljajući naglasak na korištenje sezonskih lokalnih proizvoda.

Josean Alija

Josean Alija jedan je od najznačajnijih španjolskih chefova nove generacije koji od 2009. niže uspjeh za uspjehom. Iste godine prepoznat je kao najbolji međunarodni kuhar prema Identitá Golose. 2011. dobiva i Michelinovu zvjezdicu, a iste godine mu Međunarodna akademija za gastronomiju dodjeljuje Prix du Chef de L’Avenir (Kuhar budućnosti). 2015. godine ulazi na prestižnu listu najboljih restorana na svijetu – World´s 50 Best Restaurants da bi 2019. prestigao restorane poput Maaema, Favikena, Enigme, Amassa i brojnih drugih te zauzeo 32. mjesto.

Sebastian Postogna

Sebastian Postogna, mladi je F&B manager koji u svom životopisu već ima zapisane suradnje s grupacijama poput Ritz-Carlton Hotela, IHGa, LVMHa, W hotela te Jean-Georgesa. Sebe opisuje kao strastvenog i odgovornog individualca s bogatim radnim iskustvom i diplomom međunarodnih studija koji su mu pomogli da bolje razumije različite kulture s kojima se susreće. Po završenom studiju u Švicarskoj Sebastian se posebno specijalizirao za područje ugostiteljstva, gastronomije i poslovanja u spomenutim područjima.

Yoji Tokuyoshi

Njegov put zapravo je trebao imati potpuno drugi smjer s obzirom na to da je nasljednik japanske ljekarničke dinastije, ali potpuno zaluđen kuhanjem odlučio je kako je ipak gastronomija njegov poziv. I dobro da je! Nakon devet godina koje proveo kao sous-chef u Osteriji Francescani otvorio je vlastiti restoran u Milanu i nakon samo deset mjeseci dobio Michelinovu zvjezdicu. Yoji Tokuyoshi izuzetno je cijenjen zbog svog vrlo posebnog stila primjenjujući japanske metode i tehnike na talijanskim sastojcima.

Ana Roš

Ana Roš službeno je prva žena među chefovima, junakinja dokumentarne serije Netflixa “Chef’s table” i glavna je u slovenskom restoranu Hiša Franko. Sjajna, energična i drugačija Ana, autorica je i knjige “Sunce i kiša” koja će se u prodaji naći vrlo vjerojatno do proljeća. Jedinstvenim pristupom i filozofijom u kuhinji jedna je od najzaslužnijih za postavljanje Slovenije na gastronomsku kartu svijeta.

PRIMAJTE OBAVIJESTI S WEEKEND FOOD FESTIVALA

PRIJAVITE SE NA NAŠU MAILING LISTU I BUDITE U TOKU SA SVIM NOVOSTIMA I AKCIJAMA KOJE SMO PRIPREMILI ZA VAS

Jedinstveni događaj koji na jednom mjestu okuplja najbolje svjetske i domaće stručnjake iz svijeta gastronomije, ugostiteljstva, miksologije te svijeta vina ulja i kave.